top of page

"Söker du jobb, eller skickar du in CV?"

Det finns ett stigma kring att berätta att man är arbetssökande. Dock vill jag påstå att alla är mer förstående än någonsin för de som behöver ställa om, som behöver söka jobb. Om man inte berättar att man söker jobb…hur skall då omgivningen/nätverket kunna hjälpa till?

Tänk på att söka jobb är ett jobb i sig.

Men fall inte i fällan att bara skicka ut ett CV. Till att börja med så behöver du skapa ett CV som är relevant för jobbet du söker.

Det första stycket i det du skriver /kommunicerar till läsaren måste var av sådan kvalitet att det leder till att man vill läsa vidare. Slösa inte bort det första stycket på onödig information. En rekryterare har kanske hundratals ansökningar, kommer inte din relevanta information fram ordentligt riskerar du att hamna långt ned i prioriteringslistan.

Så nyckel är kommunikation. Det räcker inte med att bara skicka in ett CV.

För att citera Jonas Mauritzson ” Så...söker du jobb eller skickar du in cv?”

Många ser en annons och skickar in sitt CV utan följebrev eller något annat. Det vill jag likställa med att skicka flaskpost. Att skriva ett brev, rulla ihop det, lägga ned det i en flaska och kasta flaskan i sjön och hoppas att man skall få ett jobb – ”Flaskpost Metoden”.


Comments


logo gustaf.png
bottom of page